Din nou premiera nationala pentru LST-istii de la "Smart" - S.A.

In preambulul acestei Conferinte  "Smart" - S.A. a organizat impreuna cu Kinetrics (Canada) si SC Energotech SA Bucuresti un seminar avand ca tema mentenanta LEA de inalta tensiune utilizand robotii, desfasurat la sediul CNTEE ,,Transelectrica” SA. La seminar au participat specialisti din firmele organizatoare ca si din firme care au legatura cu aceasta activitate (SC ,,Electrica” SA, ISPE, Hidroelectrica si altele).

A fost prezentat robotul LineVue, produs de catre firma canadiana Kinetrics din Toronto- Canada, un robot care determina durata de viata a LEA prin determinarea gradului de coroziune a inimii de otel a conductoarelor, Acest robot inspecteaza liniile determinand sectiunea reala a otelului din component conductoarelor OlAl iar prin filmarea cu camera video se poate determina si starea invelisului de aluminiu.

Dl Marius Oltean, Director Tehnic la  "Smart" - S.A. - Sucursala Sibiu a prezentat stadiul actual al aplicarii robotilor in activitatea de mentenanta a LEA.

In continuarea seminarului o echipa LST de la Sucursala "Smart" - S.A. Sibiu a efectuat, in premiera nationala, o demonstratie cu un robot pe o linie electrica aeriana din Romania. A fost inspectata deschiderea 51-52 a circuitului 1 al LEA 220kV Bucuresti Sud- Ghizdaru, cu ajutorul robotului LineVue produs de Kinetrics.

Pentru ca era vorba de o conferinta referitoare la mentenanta, ,,Smart” SA nu putea lipsi de la CNDM 2013. Pe langa standul modern prezentat in expozitie, specialistii firmei noastre au mai prezentat si patru lucrari in plenul conferintei:

  • Implementation of Remote Control Integrated System in the South-Western Part of the Romanian Transmission Network - Paul STROICA – SC ,,Smart” SA, Romania, M. STROICA - CNTEE TRANSELECTRICA, S.A., Romania, M. MERFU - ELECTROPOWER SYSTEMS LTD, Romania
  •  What Are the Limits of Live Working- Marius  OLTEAN, Ilie SEVASTRE –  ,,Smart” SA.
  • Complete Solutions For LW Maintenance of OHL - Marius OLTEAN, Traian FĂGĂRĂȘAN, Lucian BRABETE – ,,Smart” SA, Romania.
  • Retrofitting Transformer Monitoring - Field experience report -E. STEINDL, T.BREINL - MR, Germany , A. MORARU – CNTEE ,,Transelectrica” SA, Romania, Gheorghe MORARU – ,,Smart” SA, Romania.

Atat standul expozitional, cat si lucrarile prezentate au constituit o buna reclama pentru realizarile de inalta tehnicitate a specialistilor Smart la o conferinta care a cuprins:

  •  260 participanti inregistrati din 32 de tari de pe toate continentele cu o larga arie de interes;
  •  50 articole prezentate pe parcursul a 4 zile ;
  •  6 tutorialale prezentate de experti;
  •  4 zile de expozitie cu furnizori de produse si servicii importanti din piata sistemelor energetice.